A.BLIKLE

Cukiernie A. Blikle to wyjątkowe wyroby cukiernicze pieczone według tradycyjnych receptur z najwyższej jakości składników. Do produkcji naszych słodkości podchodzimy z pasją używając naturalnych surowców: świeżych jaj, prawdziwego masła i śmietany czy też najwyższej jakości czekolady. Możemy pochwalić się również tym, że nie używamy gotowych mieszanek. Nasze wyroby są wykonywane od podstaw przez wybitnych cukierników, którzy z pasją i zaangażowaniem starają się zaspokoić Państwa oczekiwania. Każdy produkt jest starannie wyselekcjonowany.

Mamy świadomość, że nasze produkty powinny spełnić Państwa oczekiwania, dlatego nie idziemy na kompromis w kwestii surowców. Jakość naszych produktów jest wyczuwalna w każdym kęsie! Po zjedzeniu naturalnych słodyczy czujemy się lekko i mamy ochotę na więcej. Zapraszamy serdecznie do naszych cukierni po odrobinę słodyczy, którą można się podzielić z bliskimi!

element_nagl_gora

HISTORIA

element_nagl_dol
1869r_blikle

Firma A. Blikle została założona przez Antoniego Kazimierza Bliklego 11 września 1869 roku. Przez ponad 140 lat swojego istnienia cukiernie prowadzone przez kolejne pokolenia rodziny Blikle były świadkami i uczestnikami historii Warszawy i Polski, osładzając klientom zarówno te szczęśliwe jak i te gorzkie chwile.

strzalka_dol
xxiw
lokale_miasta_slodkosci

Obecnie firma A. Blikle to ponad 23 placówek – kawiarni, cukierne – oferujących produkty najwyższej jakości dla wymagających klientów.

warszawa · poznań  · łódź · trójmiasto

element_nagl_gora

PRAWDZIWE SMAKI

element_nagl_dol

Czy wiesz, że…
Przy produkcji wykorzystujemy najlepsze, sprawdzone składniki: jaja od kur z wolnego wybiegu, mleko, śmietana, najwyższej jakości mąka z polskich zbóż, naturalne drożdże, miód i wiele innych prawdziwych składników.

Nie dodajemy
konserwantów // emulgatorów // słodzików // wzmacniaczy smaku
To sprawia, że nasze produkty są smaczne i bezpieczne dla zdrowia.

wola
dziewczyny
element_nagl_gora

Smak Natury

element_nagl_dol

Nawet najlepsza receptura ani mistrz cukiernictwa nie stworzą wyjątkowego produktu, jeżeli nie zostaną użyte naturalne, najwyższej jakości składniki znanego pochodzenia.
To one wpływają na smak, konsystencję i zapach, a tą znaczącą różnicę można wyczuć w każdym kęsie.

mąka tortowa
drozdze
jaja
marmolada