A.BLIKLE

Wielkanoc

ZŁÓŻ ŚWIĄTECZNE ZAMÓWIENIE Z DARMOWĄ DOSTAWĄ DO DOMU
TEL. 697 11 12 13

MAZUREK ORZECHOWO-ŻURAWINOWY

żurawina
To prawdziwy raj dla podniebienia. Kruchy i delikatny spód kakaowy idealnie komponuje się z kwaskowatymi owocami dojrzałej żurawiny oraz pysznymi orzechami włoskimi. Całość udekorowana kwiatkami z masy cukrowej, aksamitną w smaku czekoladą oraz maślaną kruszonką kakaową.
waga: 650 g

MAZUREK AJERKONIAKOWY

ajerkoniak
Mazurek na kakaowym spodzie wypełniony po brzegi kremem z białej czekolady, serka mascarpone oraz likierem ajerkoniakowym. Przystrojony bezami i czekoladowymi jajeczkami. Z pewnością przypadnie do gustu osobom, uwielbiającym tradycyjne ciasta z nutą nowoczesności.
waga: 600 g

MAZUREK KAJMAKOWY

kajmakowy WN
Klasyka wśród mazurków. Wyjątkowe warstwy ciasta migdałowego z dodatkiem naturalnego, białego maku. Dla wzmocnienia smaku, przełożone domowymi powidłami, przygotowanymi ze śliwek dojrzewających w słońcu. Całość wieńczy słodki i subtelny smak kajmaku.
waga: 600 g

MAZUREK CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ

m. czekoladowy
Niesamowicie kruche ciasto, przełożone kremem czekoladowym, na bazie starannie wypalanych ziaren kakaowca. Smak prawdziwej czekolady doskonale komponuje się z warstwą konfitury, powstałej z soczystych, dojrzałych wiśni. Całość oblana prawdziwą, belgijską czekoladą.

waga: 650 g

PASCHA

pascha
Tradycyjna Pascha Wielkanocna wykonana ręcznie, na bazie naturalnego, wiejskiego serka. Duża ilość starannie wyselekcjonowanych bakalii tworzy pyszny, niezapomniany smak.
waga: 550 g

TORT AJERKONIAKOWY

tort ajerkoniak
Pyszny czekoladowy biszkopt ręcznie wykonany przez wybitnych cukierników połączony z aksamitnym kremem ajerkoniakowym wykonanym na bazie serkab mascarpone. Słodycz przełamana nadzieniem z malin. Smak dopełnia galaretka ajerkoniakowa przygotowana na bazie prawdziwego alkoholu. Całość uwieńczona delikatnymi bezikami i makaronikami.
waga: 1,1 kg

BABKA PIASKOWA

baba piaskowa
Tradycyjna babka wykonana z klasycznego, aromatycznego ciasta piaskowego. Dostępna w trzech rozmiarach, które każdy może dopasować indywidualnie do swoich potrzeb.
waga mini: 60 g
waga mała: 350 g
waga mega: 1,4 kg

BABKA CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWA

1024x683px_babka
Delikatne, czekoladowe ciasto piaskowe połączone z ciastem o wyrazistym smaku pomarańczy. Smakowitym dopełnieniem jest lekka polewa karmelowa z wiórkami gorzkiej czekolady.
waga: 650 g

BABKA DROŻDŻOWA

1024x683px_3
Prawdziwe, staropolskie ciasto drożdżowe. Lukrowane wykończenie stanowi nieodzowny element Wielkanocy - nie może jej zabraknąć na Twoim świątecznym stole!
waga: 500 g

BABKA SZPINAKOWA

szpinakowa
Babka wykonana z aromatycznego ciasta piaskowego cytrusowo-pomarańczowego połączonego z ciastem wykonanym z dodatkiem liści świeżego szpinaku. Całość opruszona cukrem pudrem, który dodaje odrobiny słodyczy.
waga: 350 g

TARTA CYTRYNOWA

1024x683px_8
Delikatny spód wykonany z ciasta maślanego, który wypełnia lekko kwaśny krem cytrynowy. Kontrast ze słodką, opalaną bezą umieszczona na wierzchu, stanowi niespotykane połączenie równowagi smaku.
waga: 450 g

STRUCLA MAKOWA ANTONIEGO

1024x683px_7
Klasyczne ciasto drożdżowe zawijane domowym sposobem. Wnętrze wypełnia nadzienie makowe z migdałami, orzechami włoskimi, skórką pomarańczową i rodzynkami. Słodyczy nadaje miód.
waga: 750 g

ZDROWE CIASTKA

zdrowe ciastka WN
Smakami Was rozpieszczamy - nową paletę zdrowych ciasteczek przedstawiamy! Ciasteczka wykonane bez użycia oleju palmowego w czterech wariantach smakowych: graham z ziarnami, graham czekoladowy, owsiano-cynamonowe oraz z niskim indeksem glikemicznym.

JABŁECZNIK

1024x683px_6
Klasyczny jabłecznik oparty na tradycyjnym przepisie. Wykonany z kruchego ciasta maślanego, wypełniony po brzegi jabłkami i wzbogacony rodzynkami, cynamonem i sokiem z cytryny. Całość udekorowana płatkami migdałów.
waga: 1 kg

SERNIK KRAKOWSKI

1024x683px_4
Tradycyjny polski, wilgotny sernik o zwartej konsystencji. Wykonany z najlepszego białego sera, z dużą ilością rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Góra udekorowana paskami z ciasta kruchego.
waga: 900 g