A.BLIKLE

Cukiernie A. Blikle to wyjątkowe wyroby cukiernicze pieczone według tradycyjnych receptur z najwyższej jakości składników. Do produkcji naszych słodkości podchodzimy z pasją używając naturalnych surowców: świeżych jaj, prawdziwego masła i śmietany czy też najwyższej jakości czekolady. Możemy pochwalić się również tym, że nie używamy gotowych mieszanek. Nasze wyroby są wykonywane od podstaw przez wybitnych cukierników, którzy z pasją i zaangażowaniem starają się zaspokoić Państwa oczekiwania. Każdy produkt jest starannie wyselekcjonowany.

Mamy świadomość, że nasze produkty powinny spełnić Państwa oczekiwania, dlatego nie idziemy na kompromis w kwestii surowców. Jakość naszych produktów jest wyczuwalna w każdym kęsie! Po zjedzeniu naturalnych słodyczy czujemy się lekko i mamy ochotę na więcej. Zapraszamy serdecznie do naszych cukierni po odrobinę słodyczy, którą można się podzielić z bliskimi!

HISTORIA

Firma A. Blikle została założona przez Antoniego Kazimierza Bliklego 11 września 1869 roku. Przez ponad 140 lat swojego istnienia cukiernie prowadzone przez kolejne pokolenia rodziny Blikle były świadkami i uczestnikami historii Warszawy i Polski, osładzając klientom zarówno te szczęśliwe jak i te gorzkie chwile.

Obecnie firma A. Blikle to ponad 23 placówek – kawiarni, cukierne – oferujących produkty najwyższej jakości dla wymagających klientów.

warszawa · poznań  · łódź · trójmiasto

PRAWDZIWE SMAKI

Czy wiesz, że…
Przy produkcji wykorzystujemy najlepsze, sprawdzone składniki: jaja od kur z wolnego wybiegu, mleko, śmietana, najwyższej jakości mąka z polskich zbóż, naturalne drożdże, miód i wiele innych prawdziwych składników.

Nie dodajemy
konserwantów // emulgatorów // słodzików // wzmacniaczy smaku
To sprawia, że nasze produkty są smaczne i bezpieczne dla zdrowia.

Smak Natury

Nawet najlepsza receptura ani mistrz cukiernictwa nie stworzą wyjątkowego produktu, jeżeli nie zostaną użyte naturalne, najwyższej jakości składniki znanego pochodzenia.
To one wpływają na smak, konsystencję i zapach, a tą znaczącą różnicę można wyczuć w każdym kęsie.