A.BLIKLE

Wielkanoc

OFERTA WIELKANOCNA W A.BLIKLE

MAZUREK ORZECHOWO-ŻURAWINOWY

To prawdziwy raj dla podniebienia. Kruchy i delikatny spód kakaowy idealnie komponuje się z kwaskowatymi owocami dojrzałej żurawiny oraz pysznymi orzechami włoskimi. Całość udekorowana kwiatkami z masy cukrowej, aksamitną w smaku czekoladą oraz maślaną kruszonką kakaową.

MAZUREK AJERKONIAKOWY

Mazurek na kakaowym spodzie wypełniony po brzegi kremem z białej czekolady, serka mascarpone, nadzieniem pomarańczowym oraz likierem ajerkoniakowym. Przystrojony bezami i czekoladowymi jajeczkami. Z pewnością przypadnie do gustu osobom, uwielbiającym tradycyjne ciasta z nutą nowoczesności.

MAZUREK KAJMAKOWY

Klasyka wśród mazurków. Wyjątkowe warstwy ciasta migdałowego z dodatkiem naturalnego, białego maku. Dla wzmocnienia smaku, przełożone domowymi powidłami, przygotowanymi ze śliwek dojrzewających w słońcu. Całość wieńczy słodki i subtelny smak kajmaku.

MAZUREK CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ

Niesamowicie kruche ciasto, przełożone kremem czekoladowym, na bazie starannie wypalanych ziaren kakaowca. Smak prawdziwej czekolady doskonale komponuje się z warstwą konfitury, powstałej z soczystych, dojrzałych wiśni. Całość oblana prawdziwą, belgijską czekoladą.

MAZUREK KAWOWY Z SOLĄ

Razowy spód mazurka wypełniony prawdziwym ganachem z belgijskiej czekolady deserowej. Ganach łączy w sobie słodką czekoladę oraz smak świeżo palonej kawy Arabica. Wierzch pokrywają naturalne beziki kawowe i słony karmel z dodatkiem prawdziwej soli morskiej.

TORT AJERKONIAKOWY

Pyszny czekoladowy biszkopt ręcznie wykonany przez wybitnych cukierników połączony z aksamitnym kremem ajerkoniakowym wykonanym na bazie serkab mascarpone. Słodycz przełamana nadzieniem z malin. Smak dopełnia galaretka ajerkoniakowa przygotowana na bazie prawdziwego alkoholu. Całość uwieńczona delikatnymi bezikami i makaronikami.

BABKA PIASKOWA

Tradycyjna babka wykonana z klasycznego, aromatycznego ciasta piaskowego. Dostępna w trzech rozmiarach, które każdy może dopasować indywidualnie do swoich potrzeb.

BABKA CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWA

Delikatne, czekoladowe ciasto piaskowe połączone z ciastem o wyrazistym smaku pomarańczy. Smakowitym dopełnieniem jest lekka polewa karmelowa z wiórkami gorzkiej czekolady.

BABKA DROŻDŻOWA

Prawdziwe, staropolskie ciasto drożdżowe. Lukrowane wykończenie stanowi nieodzowny element Wielkanocy - nie może jej zabraknąć na Twoim świątecznym stole!

BABKA SZPINAKOWA

Babka wykonana z aromatycznego ciasta piaskowego cytrusowo-pomarańczowego połączonego z ciastem wykonanym z dodatkiem liści świeżego szpinaku. Całość opruszona cukrem pudrem, który dodaje odrobiny słodyczy.

TARTA CYTRYNOWA

Delikatny spód wykonany z ciasta maślanego, który wypełnia lekko kwaśny krem cytrynowy. Kontrast ze słodką, opalaną bezą umieszczona na wierzchu, stanowi niespotykane połączenie równowagi smaku.

STRUCLA MAKOWA ANTONIEGO

Klasyczne ciasto drożdżowe zawijane domowym sposobem. Wnętrze wypełnia nadzienie makowe z migdałami, orzechami włoskimi, skórką pomarańczową i rodzynkami. Słodyczy nadaje miód.

PRALINY WIELKANOCNE

Dodaj słodyczy swoim Świętom! Ręcznie wykonane z najwyższej jakości czekolady wielkanocne praliny ucieszą zarówno małych, jak i dużych smakoszy.

PASCHA

Tradycyjna Pascha Wielkanocna wykonana ręcznie, na bazie naturalnego, wiejskiego serka. Duża ilość starannie wyselekcjonowanych bakalii tworzy pyszny, niezapomniany smak.

SERNIK KRAKOWSKI

Tradycyjny polski, wilgotny sernik o zwartej konsystencji. Wykonany z najlepszego białego sera, z dużą ilością rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Góra udekorowana paskami z ciasta kruchego.