To prawdziwy raj dla podniebienia. Kruchy i delikatny spód kakaowy idealnie komponuje się z kwaskowatymi owocami dojrzałej żurawiny oraz pysznymi orzechami włoskimi. Całość udekorowana kwiatkami z masy cukrowej, aksamitną w smaku czekoladą oraz maślaną kruszonką kakaową.
MAZUREK AJERKONIAKOWY
Mazurek na kakaowym spodzie wypełniony po brzegi kremem z białej czekolady, serka mascarpone, nadzieniem pomarańczowym oraz likierem ajerkoniakowym. Przystrojony bezami i czekoladowymi jajeczkami. Z pewnością przypadnie do gustu osobom, uwielbiającym tradycyjne ciasta z nutą nowoczesności.
MAZUREK KAJMAKOWY
Klasyka wśród mazurków. Wyjątkowe warstwy ciasta migdałowego z dodatkiem naturalnego, białego maku. Dla wzmocnienia smaku, przełożone domowymi powidłami, przygotowanymi ze śliwek dojrzewających w słońcu. Całość wieńczy słodki i subtelny smak kajmaku.
MAZUREK CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ
Niesamowicie kruche ciasto, przełożone kremem czekoladowym, na bazie starannie wypalanych ziaren kakaowca. Smak prawdziwej czekolady doskonale komponuje się z warstwą konfitury, powstałej z soczystych, dojrzałych wiśni. Całość oblana prawdziwą, belgijską czekoladą.
MAZUREK KAWOWY Z SOLĄ
Razowy spód mazurka wypełniony prawdziwym ganachem z belgijskiej czekolady deserowej. Ganach łączy w sobie słodką czekoladę oraz smak świeżo palonej kawy Arabica. Wierzch pokrywają naturalne beziki kawowe i słony karmel z dodatkiem prawdziwej soli morskiej.
TORT AJERKONIAKOWY
Pyszny czekoladowy biszkopt ręcznie wykonany przez wybitnych cukierników połączony z aksamitnym kremem ajerkoniakowym wykonanym na bazie serkab mascarpone. Słodycz przełamana nadzieniem z malin. Smak dopełnia galaretka ajerkoniakowa przygotowana na bazie prawdziwego alkoholu. Całość uwieńczona delikatnymi bezikami i makaronikami.
BABKA PIASKOWA
Tradycyjna babka wykonana z klasycznego, aromatycznego ciasta piaskowego. Dostępna w trzech rozmiarach, które każdy może dopasować indywidualnie do swoich potrzeb.
BABKA CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWA
Delikatne, czekoladowe ciasto piaskowe połączone z ciastem o wyrazistym smaku pomarańczy. Smakowitym dopełnieniem jest lekka polewa karmelowa z wiórkami gorzkiej czekolady.
BABKA DROŻDŻOWA
Prawdziwe, staropolskie ciasto drożdżowe. Lukrowane wykończenie stanowi nieodzowny element Wielkanocy - nie może jej zabraknąć na Twoim świątecznym stole!
BABKA SZPINAKOWA
Babka wykonana z aromatycznego ciasta piaskowego cytrusowo-pomarańczowego połączonego z ciastem wykonanym z dodatkiem liści świeżego szpinaku. Całość opruszona cukrem pudrem, który dodaje odrobiny słodyczy.
TARTA CYTRYNOWA
Delikatny spód wykonany z ciasta maślanego, który wypełnia lekko kwaśny krem cytrynowy. Kontrast ze słodką, opalaną bezą umieszczona na wierzchu, stanowi niespotykane połączenie równowagi smaku.
Dodaj słodyczy swoim Świętom! Ręcznie wykonane z najwyższej jakości czekolady wielkanocne praliny ucieszą zarówno małych, jak i dużych smakoszy.
PASCHA
Tradycyjna Pascha Wielkanocna wykonana ręcznie, na bazie naturalnego, wiejskiego serka. Duża ilość starannie wyselekcjonowanych bakalii tworzy pyszny, niezapomniany smak.
SERNIK KRAKOWSKI
Tradycyjny polski, wilgotny sernik o zwartej konsystencji. Wykonany z najlepszego białego sera, z dużą ilością rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Góra udekorowana paskami z ciasta kruchego.