A.BLIKLE

Wielkanoc

OFERTA WIELKANOCNA W A.BLIKLE

MAZUREK ŻURAWINOWY

To prawdziwy raj dla podniebienia. Kruchy i delikatny spód kakaowy idealnie komponuje się z kwaskowatym nadzieniem. Całość udekorowana ganache marcepanowo żurawinowym.

MAZUREK AJERKONIAKOWY

Mazurek na kakaowym spodzie wypełniony po brzegi kremem z białej czekolady, serka mascarpone, nadzieniem pomarańczowym oraz likierem ajerkoniakowym. Przystrojony bezami i czekoladowymi jajeczkami. Z pewnością przypadnie do gustu osobom, uwielbiającym tradycyjne ciasta z nutą nowoczesności.

MAZUREK KAJMAKOWY

Klasyka wśród mazurków. Wyjątkowe warstwy ciasta migdałowego z dodatkiem naturalnego, białego maku. Dla wzmocnienia smaku, przełożone domowymi powidłami, przygotowanymi ze śliwek dojrzewających w słońcu. Całość wieńczy słodki i subtelny smak kajmaku.

MAZUREK CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ

Niesamowicie kruche ciasto, przełożone kremem czekoladowym, na bazie starannie wypalanych ziaren kakaowca. Smak prawdziwej czekolady doskonale komponuje się z warstwą konfitury, powstałej z soczystych, dojrzałych wiśni. Całość oblana prawdziwą, belgijską czekoladą.

MAZUREK KAWOWY Z SOLĄ

Razowy spód mazurka wypełniony prawdziwym ganachem z belgijskiej czekolady deserowej. Ganach łączy w sobie słodką czekoladę oraz smak świeżo palonej kawy Arabica. Wierzch pokrywają naturalne beziki kawowe i słony karmel z dodatkiem prawdziwej soli morskiej.

TORT AJERKONIAKOWY

Pyszny czekoladowy biszkopt ręcznie wykonany przez wybitnych cukierników połączony z aksamitnym kremem ajerkoniakowym wykonanym na bazie serkab mascarpone. Słodycz przełamana nadzieniem z malin. Smak dopełnia galaretka ajerkoniakowa przygotowana na bazie prawdziwego alkoholu. Całość uwieńczona delikatnymi bezikami i makaronikami.

TARTA CYTRYNOWA

Delikatny spód wykonany z ciasta maślanego, który wypełnia lekko kwaśny krem cytrynowy. Kontrast ze słodką, opalaną bezą umieszczona na wierzchu, stanowi niespotykane połączenie równowagi smaku.

STRUCLA MAKOWA ANTONIEGO

Klasyczne ciasto drożdżowe zawijane domowym sposobem. Wnętrze wypełnia nadzienie makowe z migdałami, orzechami włoskimi, skórką pomarańczową i rodzynkami. Słodyczy nadaje miód.